image

Hasse på Tornfrakt väljer DAF

När vi besökte Trailer Trucking Festival i Mantorp häromveckan snackade vi med Hasse Öberg som arbetar som chaufför på Tornfrakt AB. Hasse har arbetat som chaufför i över 40 år och har kört olika Scania-bilar de senaste 35 åren.

- När jag började på Tornfrakt blev jag erbjuden att testa en DAF XG-bil och jag var oerhört tveksam. Till sist valde jag ändå att prova och jag måste säga att jag blev övertygad direkt vid första resan. Det är en fantastiskt bil och nu kan jag inte tänka mig något annat, säger Hasse som menar att den absolut största skillnaden mot tidigare bilar är komforten och den låga bränsleförbrukningen:
- Bilen är otroligt behaglig att åka i, helt klart den bekvämaste jag kört. Den kör mjukt, har bra köregenskaper (väldigt bra sikt!), går snålt och rymden i hytten är fantastisk!

Hasse tror att DAF kommer att ta över den svenska marknaden allt mer.
- Man förstår att många är sugna. Både i Mantorp och i min vardag får jag mycket uppmärksamhet kring min DAF XG, byggd på Scanvo. Det är väldigt fin och skulle jag få en femma varje gång någon ville fota bilen skulle jag vara stenrik, skrattar Hasse.

Tusen tack säger vi på Scanvo för dina fina ord och tankar! Är du också nyfiken på att veta mer om hur det är att köra en DAF? Kontakta oss så berättar vi mer!
Föregående inläggAllan Andersen - VD
Nästa inläggÅterförsäljare av högkvalitativa specialtrailers